Vasárnap

Augusztus 19.

11:00

Vitéz László és az elátkozott malom – vásári bábjáték

Márton Áron tér

Pályi János 50 perces bábjátékában a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is, bebizonyítva ezzel azt, hogy szükségünk van olyan szerethető példaképekre, akik legalább képzeletünkben jól elagyabugyálják azt, aki rosszat tesz velünk s a világgal.

12:00

Gyerekkoncert a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola tanárainak előadásában

Márton Áron tér

13:00

Sosem nevető király – mesejáték

Márton Áron tér

A Sétáló Bábszínház már hosszú évek óta megnevetteti a gyerekeket. Most sem lesz ez másként. Ezúttal a Sosem nevető király története kerül terítékre. Az előadás főhősének egy szörnyű mulasztás terheli a lelkét és addig nem hagyja nyugodni, amíg végére nem jár a dolognak. De vajon sikerül-e neki?

15:00

Csíkmadarasi Népi Zenekar előadása

Márton Áron tér

A zenekar Hallottam egy régi nótát című előadásában magyar muzsika – magyar nóták, népi táncdallamok, népdalfeldolgozások és katonadalok – csendülnek fel.

16:00

Jubiláló házasok köszöntése

Városháza Szent István terme

Az ezüst-, arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő, jubiláló házastársak köszöntése idén is kiemelkedő programja a Szent István-napi rendezvénynek. A 25. , 50. vagy 60. házassági évfordulójukat idén ünneplő székelyudvarhelyi házastársak és hozzátartozóik számára augusztus 19-én, délután 16 órától a városháza Szent István dísztermében tartunk ünnepi műsort. Az ünnepségen közreműködik Toró Árpád és Fehér Izabella.

16:30

Virágos Székelyudvarhely – díjkiosztó

Márton Áron tér

A polgármesteri hivatal ötödik alkalommal is meghirdetett, népszerű virágos programjának záróakkordja a díjkiosztóval egybekötött kiértékelő. A díjkiosztó ünnepségen közreműködik Fábián Annamária és a Balázs Ferenc Vegyeskar.

19.00

Kalmus Felicián csellóművész, zeneszerző előadása

Márton Áron tér

Kalmus Felicián egy olyan crossover csellista, aki szabadon mozog a különböző zenei műfajok között. Előadóként kiválóan kombinálja a virtuozitást és lírai megszólalást. Saját műsoraiban ötvözi a klasszikus, pop, jazz, elektronikus és a filmzenékre jellemző hangzást. A Szent István-napi ünnepség színpadán is ezzel a hangzásvilággal fogja elbűvölni a közönséget.

20:30

Antal Tímea és zenekara

Márton Áron tér

A népzene és a néptánc a mai napig szerves részét képezi Antal Tímea életének. A Szent István-napi koncertjén Timi akusztikus formációja egy háromtagú vonósegyüttessel egészül ki, ami még meghittebbé teszi az előadást.

Hétfő

Augusztus 20.

18:00

Új kenyér megszentelése és megáldása

Márton Áron tér

Közreműködik Nyisztor Ilona, pusztinai népdalénekes.

18.30

Szabadtéri össztánc a Boróka, a Kékiringó és a Serittő Néptáncegyüttesek táncosaival.

Márton Áron tér

19:00

Aurevoir.-koncert

Márton Áron tér

A folkos, a táncházak atmoszférájából táplálkozó zenekar koncertjén a magyar népzenei hatás mellett a régizene, balkáni népzene, ír-angolszász népzene és az akusztikus popzene jegyei érezhetőek. Koncertjük igazi csemege lesz az etno-beat kedvelőinek.

20:30

Magashegyi Underground-koncert

Márton Áron tér

Bocskor Bíborka valódi díva a színpadon. A Magashegyi Undergrounddal szinte költői magasságokba emeli az alternatív zenét, koncertjeik mégis lazák és könnyen emészthetőek. A Szent István-napi ünnepségen is ilyen laza, fesztiválhangulatú koncertre várják a közönséget.

22:00

Tűzijáték

Márton Áron tér