Kalmus Felicián csellóművész, zeneszerző előadása

aug. 19-én 19:00-kor a Márton Áron téren

Kalmus Felicián egy olyan crossover csellista, aki szabadon mozog a különböző zenei műfajok között. Előadóként kiválóan kombinálja a virtuozitást és lírai megszólalást. Saját műsorában merészen keveri az elektronikus-zenei, szimfónikus, népzenei és klasszikus elemeket.

5 évesen kezdett csellózni és az azt követő években számos versenyt meg is nyert. Első zenekarral kísért szólókoncertjét 8 éves korában adta. Tanulmányait a Szent István Konzervatórium növendékeként folytatta, majd Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte. Kilenc éves korától már stúdiófeljátszásokra kapott meghívást, nyári zenélésként pedig másfél órás komplett műsort összeállítva utcazenélt Bécsben, később Bázelben is. Ez a fajta tapasztalat jó iskola volt a rutin és a magabiztos előadásmód megszerzéséhez. Akadémiai évei alatt már szervezett koncertkörútjai voltak Svájcba, ahol már saját szerzeményeit is előadta.

A Zeneakadémia után a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola hangmérnöki képzését is elvégezte, hogy a megszerzett technikai tudás segítségével komplexebben is használhassa a korszerű technika adta lehetőségeket. Később szinte kizárólag crossover csellistaként volt hallható. Szóló műsora mellett számos lemezen és filmzenében közreműködött, például a nemrég bemutatott Kincsem című filmben is. Több ismert hazai előadóval és zeneszerzővel együtt dolgozott.

Az általa indított #randomcello hashtaggel ellátott vlogjait tízezrek nézik. Műsoraiban folyamatosan ötvözi a klasszikus, pop, jazz, elektronikus és a filmzenékre jellemző hangzást. A Szent István-napi ünnepség színpadán ezzel a hangzásvilággal fogja elbűvölni a közönséget.


A csellóművész hivatalos facebook oldala itt érhető el.

Facebook esemény: Kalmus Felicián / Szent István-napi ünnepség