Magashegyi Underground-koncert

aug. 20-án 20:30-kor a Márton Áron téren

A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult. Szeplős váll című első slágerük (melynek társszerzője a francia Manu Chao) a 2007-es év egyik nagy felfedezettjévé tette a zenekart. A zenekar 2010-ben jelentette meg debütlemezét Ezer Erdő címmel, amelyet ugyan megelőzött két kislemez: a négyszámos Szívtakarítás, illetve a kiadatlan szerzeményekből álló nyolc számos, Ezer város. Azóta még két nagylemezen (Tegnapután, Talált tenger) és több kislemezen vannak túl.

A zenekar a nyári fesztiválok, egyetemi rendezvények állandó résztvevőjévé vállt, emellett rendszeresen adott klubkoncerteket Magyarországon és az egész Kárpát-medencében. 2011 óra több alkalommal léptek fel a Művészetek Palotájában, ahol teltházas koncertjeiken szimfonikusokkal, ütősökkel, és kórussal kiegészülve adták elő saját dalaikat.

Bár valójában pop zenekarként definiálják önmagukat, sok elemet vesznek át az alternatív zenei formákból és folyamatosan keresik az új utakat. Az így kapott esszencia jellemzi a zenekar sokszínűségét, nyitottságát, felszabadultságát. Koncertjeiken keveredik a tánczene, a ska, az elektronika és a népzene. A csapat erdélyi származású énekesnőjének, Bocskor Bíborkának köszönhetően, a Magashegyi Underground dalokban mindig tetten érhetők az erdélyi tradíció elemei.


A zenekar felállása:

  • Bocskor Bíborka - ének
  • Fűrész Gábor - billentyűk
  • Szepesi Mátyás - gitár
  • Kőrös Tamás - basszusgitár
  • Toldi Miklós - dob

A zenekar hivatalos facebook oldala itt érhető el.

Facebook esemény: Magashegyi Underground / Szent István-napi ünnepség